maandag 13 juli 2009

DOORSNEE POZNANIAK

Het is heel gemakkelijk om over doosnee Poolse mensen te schrijven, typisch Warszawiak, gewoone Wrocławiak etc. Maar een uitzondering ontstaat en dat is Doorsnee Poznaniak. Hij doet alles omgekeerd, dat kloopt als een bus. Hij kent de weg nooit, hij eet steeds aardappelen, hij werkt altijd harder dan andere Poolse mensen. We kunnen zeggen dat iemand die geboren en gotogen Poznaniak is, moet speciale aandacht krijgen.

Hier zie je korte enquete die we hebben samen gemaakt. We stellde enkele vragen aan personen op straat. Hieronder zijn de resultaten:


Het onderzoek had plaats op Zondag middag in de Oude Brouwerij, Półwiejska Straat en Oude Markt. We stellde een anntal vragen aan 10 Poznań inwooners : 5 vrouwen en 5 mannen. Het blijkt dat mensen in Poznan heel actief zijn. Ze doen aan sport graag en tijd buiten doorbrengen. Ze fietsen, zwemmen, wandelen, hardolpen en zeilen graag aan het meer Malta. Overal zie je mensen die met verschillende activiteiten bezig zijn. Doorsnee Poznaniak heeft voorkeur aan typische lekernijen uit de regio, zoals Marciński Crossaint of lekker biertje, meestal Poznanse Lech. De meest populaire plaatsen waarin mensen hun tijd besteden zijn: Oude Brouwerij, Oude Markt en Malta. Daar kunnen ze een beetje ontspannen en ook rusten. Kopje koffie 's morgens in Weranda Cafe en glasje bier 's avonds in Dragon Pub - dat doen ze graag. Meestal kiezen de Poznanse inwooners zee als hun vakantiebestemming. Ze houden van warme landen zoals Spanje of Portugal. Maar ze vinden bergen en stad ook heel interessant, niet allen tijdens de zomer.

Sommige personnen zijn een beetje lui en ze willen met auto, bus of tram gaan. Er zijn ook mensen die van gezond lijfstijl houden en ze gebruiken liever fiets of te voet gaan. Doorsnee Poznaniak is altijd verliefd in rood-, blond- of bruinhaarige type. Ovral: in parken, op bankjes zie je kussende mensen. Poznan is klein Parijs.
Ondaks veel nadelen van Poznanse mensen, volgens ons, is doorsnee poznaniak echt positief. De sfeer is heel gezellig en we voelen zich hier heel blij. Alle mensen lachen steeds en ze zijn vriendelijk. De wereld van Poznse mensen is heel kleurlijk, soms rood, soms blauw, soms groen. Tijdens slechte dagen zwart (als ze grote kater hebben na de hele nachtduurende feestje).



Geen opmerkingen:

Een reactie posten