zondag 12 juli 2009

Uitgaansmogelijkheden in Poznan










Zoals bij iedere zomercursus, brengen we de tijd gezamenlijk en gezellig door met verschillende studenten uit verschillende landen. En waar zijn daarvoor de beste plekken? Natuurlijk in cafeetjes en in gezellige kroegen. Jullie konden al op foto’s zien, dat Poznan een heel mooi en bekend oud plein heeft, met rondom gezellige terrasjes.
Er is onder andere ook een terrasje (met een plek binnen) waar reclame wordt gemaakt voor Mojito. Dat betekent: men krijgt voor minder dan 10 zloty een Mojito. Dat is ook in verhouding tot Hongarije een goedkope prijs. En het is ook lekker.
Een avond zijn we ook met onze docenten uitgegaan. Dat was juist na het concert van Monique Copper. Dus we gingen toen naar de „Fever”. Een heel vrolijke plek met oranje kleuren en muziek uit de jaren 70 en 80. We hebben er veel plezier gehad, veel gedanst. Dat is echt een bezoek waard. We zullen nog teruggaanJ.
En natuurlijk zijn er ook de „ruine-kroegen” te vinden, zoals is Boedapest. Een keer zaten we met Ida naast twee knappe Polen, omdat er nergens anders vrije plaatsen waren. Het was heel interessant om tussen meerdere talen over te schakelen: de ene man kon Engels, de andere juist Duits. Maar we hebben ook een beetje Pools geleerd: de Poolse asbak bijvoorbeeld lijkt op een Hongaarse zakmes. ( iets met „ bicska” dus „ bitsjka”, eigenlijk begint het woord met p, maar de einding klopt wel...). Echt boeiend, hoor.
Een andere avond zijn we naar een ander plekje gegaan: Rapport. Dat is wel anders, hoor. Er klinkt meestal dancehall muziek, dus reggae gemoderniseerd en ook (volgens mij) geamerikaniseerd. Toch is het ook een bezoek waard, omdat er Zubrovka met appelsap voor 10 zloty te krijgen is.
Conclusie: kom maar naar Poznan! Alle wegen leiden naar het centrum: Stary RynekJ

Geen opmerkingen:

Een reactie posten