zondag 12 juli 2009

Kleine groepje uit Slowakije





We zijn drie vriendelijke meisjes uit Slowakije – Annamaria, Laura en Erika. We zijn eerstejaars studenten in de grootste stad van het land – Bratislava – aan de grootste universiteit – de Comenius Universiteit. Hier studeren we Nederlands in combinatie met Duits als tolk en vertaler in de grootste bibliotheek van Neerlandistiek in Slowakije.







Annamaria is de jongste van ons drie. Ze komt uit Sered, waar de beste koekjes van het hele land geproduceerd worden – namelijk Horalky en ook Mila. Ze is een

vegetariër. Tijdens het schooljaar woont ze in Bratislava waar ze een kamer huurt. Ze houdt van boeken, reizen en skiën. Ze haat muggen, omdat ze te gevaarlijk voor haar zijn.




Laura is 20 jaar oud. Ze woont in Bratislava in Petržalka - het grootste woongebied van Slowakije. In september gaat ze naar Antwerpen om Nederlands te studeren. Ze houdt van gombeertjes, aardbeien en eten. Ze heeft de allermooiste hond van de hele wereld, die Zorka heet. In haar vrije tijd speelt ze met haar hondje en behalve dat gaat ze ook graag winkelen.










Erika woont in een dorpje vlakbij Bratislava waar ze geen winkel en ook geen kroeg hebben, alleen een beroemde kerk. De naam van het dorp betekent in het Hongaars 'gelukkig' en ze is erg gelukkig. Ze houdt van reizen, waterpolo, boeken en bier maar ze haat rijst. Ze is de enige die in een familienhuis woont en ook Hongaars spreekt.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten