zondag 12 juli 2009

Mediasch – de middeleeuwse stad



Timisoara is de stad waar ik studeer, maar Mediasch is mijn geboortestad, een stad in Roemenie , die in het midden van Zevenburgen of Transsylvanie ligt. Deze stad is gelegen aan de Tarnava Mare in het noordwesten van het district Sibiu. Mediasch is de tweede stad qua grootte na Sibiu en heeft ongeveer 55. 000 inwoners.

Als men terug in de geschidenis van de stad gaat, kan men vastellen, dat Mediasch de eerste maal in de middeleeuwen vermeld is, en namelijk in 1224.

Wat de monumenten van de stad aangaat, heeft Mediasch veel oude gebouwen. Het centrum van de stad verbergt een hele geschiedenis. De Margaretenkerk en de Trompetentoren, die 74 meter hoog is en een grote klok heeft, zijn de belangrijke middeleeuwse gebouwen.

Er zijn nog de verdedigingstorens verstrooid in de hele oude burcht. Het centrum van de stad is omgeven door de vestingsmuur.

CRINA

In het midden van het centrum is er een plein genoemd “Piaţa Regele Ferdinand” met een groen park en met veel rijen van bloemen. Het plein heeft talrijke winkels, welke de duurste zijn. Er zijn de boekwinkels, de apotheken, de agenturen voor het toerisme en andere.

Waneer jullie goede spijzen willen eten, kunnen jullie naar een restaurant van het plein gaan of in het “Casa Ardeleana”, die in een mooiste wijk van de stad ligt.

Op het “Piaţa Regele Ferdinand” plein en in de anderen straten toebehorend aan het middeleeuwse centrum zijn de talrijke cafes, waar binnen jullie een koffie kunnen drinken, jullie de krant kunnen lezen.

Concluderend, is Mediasch een kleine maar een mooie stad, die historie met de aanwezige mooiigheden verbindt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten