zondag 12 juli 2009

Doorsnee Poznaniak

Kunt u mij even helpen?

Als je iemand aan de weg wil vragen dan koop je
beter de plattegrond. Doorsnee Poznaniak kent de weg in zijn eigen stad niet. Links, rechts, rechtdoor, dwaars door de straat... Je loopt door de hele straat heen en weer nutteloze kilometers te maken.

Ik heb zin in Marcińskie Croissantje!


Elke stad heeft ze eigen lekkernij, ook Poznań. Hier is Marciński Croissantje heel beroemd, maar als je dit wil proeven, moet je tot 11 november wachten, dat wil zeggen tot Sint Martinus Dag. Alleen in enkele kleine bakkerijen kan je de lekkernij kopen. Ze zijn heel moeilijk om te vinden.

Actieve Poznaniak


Mensen uit Poznań zijn sportieve typen. Tijdens onze kleine excursie naar Malta konde we veel lopende, fietsende, zeilende, zwemmende personen overal zien. Dat was voor ons leuke verrassing. Money, money, money... Mensen uit Poznań zijn heel werkzaam. Ze hebben respect voor geld die ze verdienen en daarom geven ze geen geld om spulletjes uit.

Rochbrug



Er is een studententraditie hier in Poznań. Om voor alle eindexamen geslaagd te zijn, moet je door de boog van de Rochbrug overlopen. Er is liefde in de lucht! Het leukste verrassing tijdens ons onderzoek over doorsnee Poznaniak was het feit dat de grote meerderheid van Poznanse inwoners verliefd is.

"Prettig met je kennis te maken!"


Typisch Poznaniak is heel nieuwsgierig en wil altijd nieuwe dingen leren. Tijdens onze avonturen in Poznań hebben wij kennis met verschillende mensen gemaakt. Een voorbeeld is Kamil die liefhebber van het Nederlandse taal is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten